Vegolandet veganias kokbok av Nina och Linda andersson
Jag tänkte dela med mig av ett recept ifrån den till er som jag tycker om:
Biryani - indiskt ris
I en gryta:
stek 1 hackad lök i olja, tillsätt 2 tsk riven ingefära och 2 hackade vitlöksklyftor.
tillsätt sambal oelek, spiskummin, koriander, kanel och gurkmeja.
rör ut saffran i hett vatten och tillsätt vattnet i grytan.
Tvätta 3 dl ris noga så att stärkelsen försvinner
tillsätt riset i grytan, häll i 6dl vatten och 1 buljongtärning (helst ekologisk så du slipper glutamat)
lägg på lock och koka på svag värme
stek under tiden hackad:
Morot, blomkål, purjolök och paprika i en stekpanna
När riset är klart så blandar du i grönsakerna i riset och strör över rostade mandelspån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar